Izetbegović: Neprimjerena i nepotrebna reakcija Ivanića i Čovića

Srna
Izetbegović: Neprimjerena i nepotrebna reakcija Ivanića i Čovića

Sarajevo - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra neprimjerenom i nepotrebnom reakciju članova Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i Dragana Čovića na telegram saučešća koji je uputio povodom smrti bivšeg generalnog sekretara UN-a Kofija Anana.

“Potpuno je nejasno šta to u telegramu saučešća 'duboko zadire u domen neprihvatljive političke kvalifikacije' i koju od neospornih činjenica Ivanić i Čović dovode u pitanje? Čović u svemu ima dvostruke standarde pa i u pravu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da zastupa ovu instituciju”, navodi se u saopštenju iz Izetbegovićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je Izetbegović, kako kažu, rekao istinu i da mu za to nije trebala bilo čija saglasnost.

Iz Predsjedništva BiH juče je medijima dostavljeno saopštenje za javnost nalosvljeno kao “Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u ime Predsjedništva BiH i u svoje lično ime uputio telegram saučešća porodici Kofija Anana”.

“Kofi Anan, koji, prema riječima generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guteresa u mnogo čemu simbolizira UN, svjedočio je i bio učesnik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici. Njegova ljudska osobina da prizna grešku i da se za istu izvini olakšala je put traženja istine za žrtve genocida i njihove porodice, koja je potvrđena presudama međunarodnih krivičnih sudova”, pisalo je u saopštenju Bakira Izetbegovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana