Изетбеговић: На љето тендер за аутопут Сарајево-Београд

Срна
Изетбеговић: На љето тендер за аутопут Сарајево-Београд

Сарајево – Бакир Изетбеговић, предсједавајући предсједништва БиХ, састао се данас са Реџепом Тајипом Ероданом, а након састанка је рекао да ће на љето бити расписан тендер за изградњу пута Сарајево-Београд, чиме би се утврдило колико је заинтересованих.

Изетбеговић је рекао да су делегације БиХ и Турске разговарало о најзначанијем пројекту, а то је изградња аутопута тзв. прстена који води за Београд преко Тузле и Бијељине и враћа се преко Пожеге и Вишеграда у БиХ.

“С обзиром да нема довољно фреквенције саобраћаја преко Горажда ту ћемо ићи на јефтинију варијанту брзе цесте. На љето ћемо ићи са тендером који ће одредити потенцијалне инвеститоре односно градитеље овог аутопута”, рекао је Изетбеговић.

На самом почетку обраћања Изетбеговић је поздравио турског предсједника и пожелио му добродошлицу у БиХ.

Додао је да Турска и БиХ имају веома доборе односе, те да је БиХ уз Турску када је у питању стабилност овог дијела региона.

“Успјели сте да се бринете на врло хуман начин о три милиона избјеглица. Борите се против терориста. Ваше акције на границама Турске биле су веома успјешне”, само су неке о ријечи похвала које је Изетбеговић упутио Ердогану.

Понови је да Турска и БиХ имају највећи број међусобно  потписаних споразума.

“Трговинска размјена се између нас и Турске се попела на скоро 800 милиона америчких долара”, додао је Изетбеговић, те додао да се нада да ће нови споразум који ускоро требамо потписати ојачати ову сарадњу и да ће се размјена попети на скроро милијарду евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана