Iz stranke isključen Ahmetović i još četiri člana

Srna
Iz stranke isključen Ahmetović i još četiri člana

Sarajevo - Predsjedništvo Nezavisnog bloka isključilo je danas iz stranke Omera Škalju, Elmedina Volodera, Sadika Ahmetovića, Marijanu Šećibović i Refika Šećibovića.

Iz Nezavisnog bloka je saopšteno da su navedeni članovi djelovali suprotno Statutu i programu stranke, kao i drugih pojedinačnih odluka koje su donijeli nadležni organi posebno prilikom glasanja u Parlamentu Federacije BiH, na sjednici održanoj 9. januara.

Navodi se da su isključeni iz stranke djelovali suprotno zaključcima i stavovima Predsjedništva Nezavisnog bloka, te u više navrata sprovodili aktivnosti suprotne Statutu stranke, što je rezultiralo potpisivanjem dokumenta kojim se pristupa novom političkom bloku, bez konsultacija organa stranke.

Isključeni iz stranke su odbili i da potpišu kandidatske izjave o odricanju minimalno 20 odsto mjesečne plate u korist Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka za podršku stipendiranja učenika i studenata.

“Navedeni članovi su svojim ponašanjem, djelovanjem ili postupanjem nanijeli štetu interesima i ugledu pojedinim tijelima i stranci u cjelini, te su stoga i isključeni iz članstva”, ističu iz Nezavisnog bloka.

U saoštenju se dodaje da su na današnjoj sjednici Predsjedništva, Kluba osnivača i Velikog odbora Nezavisnog bloka odbačeni svi pokušaji destabilizacije ove partije iznutra i izvana, te potvrđena opredijeljenost novoj politici i principima na kojima je nastala stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana