Из ДНС-а искључени Чубриловић, Стојановић, Стевановићева, Ћопић и Дакић

Срна
Из ДНС-а искључени Чубриловић, Стојановић, Стевановићева, Ћопић и Дакић

Бањалука - На данашњој сједници Предсједништва ДНС-а из странке су искључени Споменко Стојановић, Споменка Стевановић, Недељко Чубриловић, Дамир Ћопић и Милан Дакић, рекла је Стевановићева.


Стевановићева је нагласила да је то првостепена одлука на коју имају право жалбе Главном одбору, додајући да се нада да ће сједница Главног одбора бити одржана до краја новембра или у току децембра.

"Сигурна сам да ће бити поништена", изјавила је Стевановићева новинарима.

Стевановићева сматра да су они и даље чланови Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске јер су јуче потписали изјаву у којој се то наводи, те најавила да ће, ако одлука не буде промијењена, "бити приморани да формирају нови клуб у ДНС-у".

"Да ли ћемо оснивати неку нову политичку организацију - видјећемо, али ћемо се до самог краја борити да останемо у ДНС-у, да издејствујемо одлуку о ванредним унутарстраначким изборима, да закажемо ванредну Скупштину и изаберемо ново руководство, да ДНС вратимо на изворне принципе које годинама градимо", рекла је Стевановићева.

Према њеним ријечима, све то је "борба два концепта, концепта економизације странке и концепт враћања ДНС-а изворним принципима".

Стевановићева је рекла да не може предвидјети како ће се понашати Главни одбор јер је у посљедњих годину дана у њега кооптиран значајан број људи из странака које су се прикључивале.

"Старо, изворно чланство је на нашој страни", тврди Стевановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана