Иванић: Уопште нисам незадовољан због недоласка пацолија

Срна
Иванић: Уопште нисам незадовољан због недоласка пацолија

Бањалука - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је да, што се њега тиче, уопште није незадовољан што шеф дипломатије самопроглашеног Косова Беџет Пацоли није дошао у Бањалуку на неформални састанак министара иностраних послова Процеса за сарадњу у југоисточној Европи /СЕЕЦП/.

Он је рекао да земља домаћин има обавезу да позове све који су чланови ЦЕЕЦП-а, подсјетивши да је Приштина од 2014. године чланица овог процеса уз сагласност свих.


“Мислим да су два познаника предсједник Републике Српске Милорад Додик и Беџет Пацоли направили једну представу”, сматра Иванић.

Он је рекао новинарима у Бањалуци да му је драго да се један овакав скуп одржава у Бањалуци и да тај град, како каже, полако, као никад раније, постаје мјесто гдје се окупљају министри.

Коментаришући могућност да Предсједништво БиХ у септембру донесе одлуку у вези са одржавањем војне вјежбе НАТО-а на Мањачи, Иванић је рекао да треба сачекати да се види да ли ће уопште бити таквог приједлога.

“Све док не буде приједлога не могу о томе да говорим”, навео је Иванић.

У Бањалуци се данас одржава неформални састанак министара иностраних послова Процеса за сарадњу у југоисточној Европи /СЕЕЦП/, у оквиру једногодишњег предсједавања БиХ овом регионалном иницијативом, а домаћин скупа је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

На скупу учествује и шеф дипломатије Србије Ивица Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана