Ivanić: Tribunal nije dijelio pravdu, već politiku

Srna
Ivanić: Tribunal nije dijelio pravdu, već politiku

Sarajevo - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je povodom presude doživotnog zatvora generalu Ratku Mladiću da se od Haškog tribunala, koji je do ove presude Srbima izrekao pet doživotnih kazni i ukupno 758 godina zatvora, Hrvatima 166 godina, a Bošnjacima svega 41,5 godinu, ništa drugo nije moglo ni očekivati.

„Kada pogledate sve ove stotine godina koje su dobili Srbi i tome dodate podatak da je Haški sud ukupno za sve zločine nad Srbima do sada izrekao svega 50 godina zatvora - to o ovom sudu dovoljno govori“, izjavio je Ivanić Srni.


Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske rekao je da nikako ne treba odustati od podrške generalu Mladiću i da mu treba pružiti maksimalnu pomoć u žalbenom postupku.

On je rekao da presuda generalu Mladiću pokazuje da se nastavlja sa negativnim odnosom prema Srbima, kao i da će Haški tribunal ostati upamćen po tome da nije dijelio pravdu, već politiku.

„Haški tribunal je umjesto povjerenja donio nepovjerenje, a umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba“, upozorio je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

On je naglasio da Republika Srpska nastavlja da funkcioniše i da ostaje garant opstanka srpskog naroda u BiH.

„Svi koji u Sarajevu pokušavaju da Republiku Srpsku dovedu u pitanje u tome neće uspjeti. Srpski narod ima dovoljno instrumenata da odbrani svoju poziciju i svoje institucije“, poručio je Ivanić.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana