Иванић: Слика о БиХ одвраћа инвеститоре

Срна
Иванић: Слика о БиХ одвраћа инвеститоре

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић оцијенио је данас да слика о БиХ, а не економски систем, одвраћа инвеститоре од улагања у ову земљу.

“У БиХ економски систем није проблем колико слика о овој земљи и страх од политичке неизвјесности, од сукоба, јер власници капитала не желе да ризикују”, изјавио је Иванић новинарима у Сарајеву прије почетка регионалне конференције “Бизнис плус”.


Према Иванићевим ријечима, док слика о БиХ не буде промијењена, неће бити ни правог економског замајца.

Он је истакао важност оваквих скупова због могућности да директори и власници великих предузећа из региона разговарају са политичарима који учествују у креирању економског система.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић значај ове конференције види у томе што су привредници и пословни људи у главној улози.

“Привредници су ти између којих нема баријера и, за разлику од политичара, знају шта су проблеми и препреке у пословању”, рекао је Шаровић новинарима.

Он је истакао да институције власти треба да буду на услузи привредницима и пословним људима тако што ће доносити одлуке у њихову корист, отклањати баријере и отварати тржишта.

Премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић рекао је да је Влада посвећена економији, а да регионални скупови овог типа служе за размјену информација и међусобну интеракцију.

Директор пословног клуба “Бизнис плус” Светлана Ценић истакла је да Бизнис плус, као и увијек, покушава да оствари дијалог привредника, бизнисмена и политичара.

Она је додала да на једнодневном скупу учествују гости из Македоније, Србије, Хрватске и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана