Herceg mandatar, Špago predsjednik skupštine vlade Hercegovačko-neretvanskog

Srna
Herceg mandatar, Špago predsjednik skupštine vlade Hercegovačko-neretvanskog

Mostar - Mandatar za sastav vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ biće aktuelni premijer Nevenko Herceg iz HDZ-a BiH, a predsjednik Skupštine HNK Šerif Špago iz SDA, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu dužnost, dogovoreno je na današnjem sastanku kantonalnih odbora HDZ-a i SDA u Mostaru.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK-a Edin Mušić nakon sastanka je izjavio da je napravljen značajan iskorak i da će za petnaestak dana, nakon sjednica stranačkih organa, biti dato ovlašćenje za sazivanje Skupštine HNK-a radi predloženih imenovanja. “Radićemo na izradi zajedničkih programskih odrednica koje će biti sastavni dio našeg budućeg rada sa željom da ovaj kanton bude jedan od najrazvijenih u BiH”, naveo je Mušić.

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Ljubo Bešlić rekao je da ove dvije stranke imaju sasvim legitimno pravo da u potpunosti izaberu rukovodstvo Skupštine HNK-a.

On je naveo da nije primjereno da SDP ima mjesto potpredsjednika Skupštine iz reda srpskog naroda jer je ta stranka izrazila želju da ne učestvuje u vlasti.

“Imenovanje vlade uslijediće brzo, ali nemojte očekivati da to bude u narednih mjesec”, dodao je Bešlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana