Хашки суд: Младићево здравствено стање под контролом

Агенције
Хашки суд: Младићево здравствено стање под контролом

Београд - Судски Механизам у Хагу је саопштио да је здравствено стање генерала Ратка Младића под контролом и да се “помно прати” у судском притвору у Схевенингену.

У поднеску који је апелационом већу упутио секретар суда пише да се медицинско особље у притвору побринуло за све здравствене проблеме на које се Младић пожалио.

“Медицинско особље у притвору УН помно прати Младићево здравље”, наведено је у поднеску.

Секретар суда оцијењује да је то супротно недавним тврдњама Младићеве одбране.

“Штавише, у случају било каквог озбиљног медицинског инцидента, одређени чланови породице и браниоци су информисани у складу са правилима”, наводи се у поднеску.

Секретар Механизма је поново као “нетачну” негирао тврдњу одбране да љекарска служба у притвору одбија да Младићу достави медицинску документацију о лијечењу.

По договору са самим Младићем, здравствена служба му доставља документацију, а и сам Младић је “изразио задовољство” због тога, наводи судски секретар.

У поднеску, секретар је негирао и тврдњу одбране да јој је дјелимично ускраћено финансирање из суда.

Те тврдње одбрана је изнијела у недавном захтјеву да јој рок за подношење жалбе на првостепену пресуду буде продужен за још три мјесеца.

Првостепеном пресудом бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић (76) осуђен је на доживотни затвор због геноцида у Сребреници, прогона Муслимана и Хрвата широм БиХ, терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимања припадника Унпрофора за таоце, 1992-95.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана