Група туриста из БиХ се не може вратити кући из Туниса

Срна
Група туриста из БиХ се не може вратити кући из Туниса

Сарајево - Близу 80 држављана БиХ јуче се није могло вратити у Сарајево с љетовања у Тунису, како је било планирано, јер је чартер лет отказан.

Како је за klix.ba рекла Тамара, једна од путница која се тренутно налази на одмору у Тунису у организацији Туристичке агенције Elite из Сарајева, лет је отказан без објашњења и без икаквих информација када би се могли вратити кући.

Путници су уплашени и исцрпљени јер нису спавали цијелу ноћ, нити имају било какву информацију о томе шта се дешава.

“Лет је требао бити у 15.30 сати, а по нас су у хотеле долазили у 11.30 сати. Дошли су по нас па су нам рекли да се вратимо у собе. Синоћ су нас аутобусима одвезли на аеродром, али лета није било. Потом су нас пребацили у неки хотел који је неувјетан. Нисмо спавали и сједимо на коферима цијелу ноћ. Нико нам ништа не говори и не знамо коме да се обратимо”, казала је Тамара.

Путници су очајни и преплашени јер не знају шта да раде нити гдје се налазе. Већина их је платила аранжман у хотелима са четири или пет звјездица, а замјенски хотели у које су их смјестили синоћ нису ни приближни тим.

“Собе су прљаве, или без постељне или с прљавом постељином и пешкирима. Нико нема одговор када се враћамо и да ли ћемо се вратити кући. Молимо вас помозите нам”, казала је Тамара.

Водичи су путницима казали како је особље агенције Елите на колективном годишњем одмору, а да власници нису ту. Редакција портала Клиџ.ба је покушала ступити у контакт с агенцијом Елите, чије је сједиште у Сарајеву, али су на мобилни били недоступни, док се на фиксне телефонске линије нико не јавља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана