Граничарима нестали дијелови са наоружања

Ж. Д.
Граничарима нестали дијелови са наоружања

Сарајево - Гранична полиција БиХ потврдила је у петак да је прошлогодишњим редовним пописом материјално-техничких средстава и опреме којом располаже утврђено да у једној организационој јединици недостају дијелови опреме са наоружања и да су о томе обавијестили Тужилаштво БиХ.

Коментаришући наводе појединих медија да Граничној служби недостају снајпери и муниција, у Граничној полицији су навели да је у 2017. обављен редован попис материјално-техничких средстава и опреме и преглед комплетног наоружања који су обавили сертификовани инструктори за ватрено оружје.

- У једној организационој јединици је утврђено да недостају дијелови опреме са наоружања. С обзиром на утврђени недостатак, директор Граничне полиције Зоран Галић формирао је ванредну пописну комисију за материјално-техничка средства и опрему, која је потврдила да недостају дијелови опреме са наоружања - наводи Гранична полиција.

Галићевом одлуком је потом формиран истражни тим за утврђивање чињеничног стања.

- Тим је сачинио информацију коју је Галић доставио Тужилаштву БиХ. Оно ће оцијенити да ли је потребно покренути истрагу у вези с евентуалним постојањем кривичне одговорности - наведено је у саопштењу Граничне полиције, у којој су додали да је предмет провјере био и утрошак муниције која је из складишта изузимана за вјежбе бојевог гађања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана