Грађански савез БиХ пријавиио фиктивне листе у РС због бирачких одбора

Д. М.
Грађански савез БиХ пријавиио фиктивне листе у РС због бирачких одбора

Сарајево - Грађански савез БиХ, странка коју воде два бошњачка политичара нимало наклоњена Републици Српској, Реуф Бајровић и Емир Суљагић, пријавила је своје кандидатске листе у три изборне јединице у Републици Српској.

У трећој изборној јединици носилац и једини кандидат на листи је Владан Пивашевић, у петој изборној јединици Данијел Дујаковић, а у деветој изборној јединици Трифко Тришић.

Оснивач и члан Политичког савјета ГС-а Емир Суљагић каже да његова странка нема пријављене кандидатске листе за изборе у РС и да никада није чуо за горе наведене кандидате.

- Неколико наших кандидата се налази на листама Проевропског блока, али ја заиста не знам да ГС има своје листе. Можда је то неки други Грађански савез - каже Суљагић.

Међутим, “Глас Српске” сазнаје да није ријеч ни о каквом другом Грађанском савезу, већ управо о оном који воде он и Реуф Бајровић.

- ГС је пријавио своје листе у три изборне јединице у РС само да би стекао право да има чланова бирачких одбора. Те чланове ће именовати нека друга странка, могуће и са сједиштем у Српској, а заузврат ће та странка препустити ГС-у да умјесто ње именује своје људе за чланове бирачких одбора на неким другим мјестима - објашњава наш саговорник. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана