Govedaričina sudbina (ni)je na dnevnom redu

D. M.
Govedaričina sudbina (ni)je na dnevnom redu

Banjaluka - Skupština Srpske demokratske stranke zakazana je za 15. decembar u Banjaluci, potvrdio je “Glasu Srpske” potpredsjednik ove stranke Nemanja Vasić.

- Išao sam u Srbiju na sahranu, pa nisam stigao čestito ni da vidim predloženi dnevni red, ali dobio sam poruku da je skupština u subotu u Banjaluci - kaže Vasić.

Na pitanje da li će na skupštini biti glasanje o povjerenju predsjedniku stranke Vukoti Govedarici, Vasić kaže da to nije u predloženom dnevnom redu, ali da postoji mogućnost da to pitanje, kao i bilo koje drugo, bude uvršćeno u dnevni red na samoj skupštini.

Pojedini mediji su prije dva dana najavili da će Skupština SDS-a biti održana 12. decembra i da će na njoj biti izglasano nepovjerenje predsjedniku ove stranke Vukoti Govedarici.

Kao najozbiljniji kandidati za njegovog nasljednika spominjani su predsjednik Glavnog odbora SDS-a i načelnik Teslića Milan Miličević, zatim potpredsjednik stranke i prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Prema tvrdnjama našeg izvora iz vrha SDS-a, ukoliko Govedarica izgubi povjerenje na skupštini, Miličević, Mićić i Šarović neće biti protivkandidati jer će samo jedan od njih trojice biti kandidat za novog lidera SDS-a, a najbliži tome je Mirko Šarović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana