Govedarica u utrci za predsjednika Srpske

Govedarica u utrci  za predsjednika Srpske 24.02.2018 19:43 | Srna

Banjaluka - Glavni odbor SDS-a je na današnjoj sjednici u Banjaluci odlučio da kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima bude lider te stranke Vukota Govedarica.

Ovu odluku je novinarima saopštio predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević, koji je čestitao Govedarici i istakao da su u toj stranci uvjereni u njegovu pobjedu na oktobarskim izborima.


Govedarica je rekao da zbog izbora za kandidata za predsjednika osjeća veliku odgovornost pred svakim čovjekom u Srpskoj koji, kako kaže, želi da živi slobodno.

"Učinićemo sve da trijumfujemo na sljedećim parlamentarnim izborima", rekao je Govedarica novinarima.

On je naveo da je SDS pokazao demokratsku klimu kada je riječ o visokim funkcionerima te stranke Mići Mićiću i Mirku Šaroviću, koji su bili u opticaju da budu kandidati, za razliku od nekih partija koje su, kako kaže, autokratske.

"Danas smo se odlučili, ne za Vukotu Govedaricu, već za koncept koji donosi promjene potrebne svakom čovjeku u Srpskoj, pa čak i onima koji uživaju velike privilegije", smatra Govedarica.

On je dodao da je u Srpskoj potrebno sačuvati radna mjesta i omogućiti zapošljavanje kako mladi ne bi napuštali Republiku.

Govedarica je naveo da je spreman da "Srpsku vrati na put dostojanstva", a jedan od njegovih ciljeva biće borba protiv kriminala.

"Republiku Srpsku od oktobra čekaju bolji dani. Zajedno krećemo u pobjedu", kaže Govedarica.

On je najavio da će sljedeće sedmice početi razgovori SDS-a i koalicionih partnera u Savezu za promjene.

"Pozvaću početkom sedmice lidere koalicionih partnera - Dragana Čavića, Branislava Borenovića, Gorana Đorđića i Milanka Mihajilicu da obavimo preliminarne razgovore i da finalizujemo zajednički dogovor u okviru Saveza za promjene", rekao je Govedarica.

On je rekao da će počasni predsjednik PDP-a i aktuelni srpski član Predsjedištva BiH Mladen Ivanić biti kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Govedarica kaže da ga ne zanima ime protivkandidata iz SNSD-a i Patriotskog bloka. "Neka kandiduju koga hoće", rekao je Govedarica.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica