Говедарица искључио Јеринића из СДС-а

Глас Српске
Говедарица искључио Јеринића из СДС-а

БАЊАЛУКА – Вукота Говедарица, предсједник Српске демократске странке, искључио је Бориса Јеринића из чланства странке због теже повреде Статута и дјеловања супротног званичним ставовима Српске демократске странке.

“Непоштујући Статут и одлуке Главног одбора странке, Јеринић дужи период дјелује против интереса Српске демократске странке. Јеринић је јуче, у пратњи градоначелника Добоја Обрена Петровића и Уроша Гостића, присустовао састанку са делегацијом Савеза независних социјалдемократа иако није имао овлашћење страначког органа да се на томе састанку појави”, каже се у саопштењу и додаје да је на том састанку, како је најавио портпарол СНСД-а, донесена одлука да посланици СДС-а из Добоја политички рад наставе у клубовима СНСД-а у ПС БиХ и у Народној скупштини Републике Српске, што је супротно Статуту и званичним ставовима СДС-а.

Говедарица је поручио члановима и симпатизерима СДС-а да ће учинити све да странку сачувају од мешетара и трговаца.

“Српску демократску странку сачуваћемо досљедном политиком и нећемо дозволити да нас неодговорни појединци изруче онима који желе да СДС нестане, уједно правећи од лажних патриота националне хероје”, навео је Говедарица.

Подсјетимо, Говедарица је из чланства СДС-а раније искључио Костадина Васића, који од јуче дјелује у Уједињеној Српској, и Обрена Петровића, који ће у наредном мандату бити посланик у Клубу СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана