Говедарица: Нису постојали услови да се одржи Скупштина СДС-а

Срна
Говедарица: Нису постојали услови да се одржи Скупштина СДС-а

Бањалука - Скупштина СДС-а, на којој је данас требало да буде донесена одлука о расписивању редовних унутарстраначких избора, није одржана, рекао је предсједник странке Вукота Говедарица.

Он је рекао новинарима у Бањалуци да, иако је било кворума за одржавање Скупштине СДС-а, нису постојали услови да она буде одржана, јер се радно предсједништво није могло договорити о томе да ли распуштени чланови из Добоја и Челинца имају право учешћа.

- Да не би долазило до даље конфронтације унутар странке, сматрао сам да је боље да Скупштина не буде одржана", рекао је Говедарица.

Четворици чланова Скупштине СДС-а из Челинца и некадашњем предсједнику челиначког одбора СДС Горану Тубаку данас није дозвољено да уђу на Скупштину странке, која се одржава у Бањалуци, уз образложење да нису на списку.

Тубак је рекао Срни да су умјесто њих прије три дана на списак додата нека друга четири члана из Челинца, те да је списак правио предсједник странке Вукота Говедарица.

"Он прави приватну странку, прави спискове онако како њему одговара. Вјероватно зна да га ови људи, ако буде гласања о повјерењу предсједнику странке, не би подржали", рекао је Тубак.

Он је навео да четири члана Скупштине, којима данас није дозвољено да уђу у просторије гдје се одржава Скупштина СДС-а, нису искључена из странке, а да је он и даље члан Главног одбора и да његово искључење Скупштина никада није потврдила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана