Генерали у пензији и на новим позицијама

Глас Српске
Генерали у пензији и на новим позицијама

Сарајево - Одлуком Предсједништва БиХ тринаесточлани генералски кор Оружаних снага БиХ, након вишемјесечног отезања, добио је неколико нових високих официра, а неки од досадашњих одлазе у пензију.

Када је ријеч о српском официрском кадру, досадашњи замјеник команданта Команде за подршку Оружаних снага БиХ за ресурсе Гојко Кнежевић именован је на позицију замјеника начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ умјесто Мирка Тепшића, преноси "Вечерњи лист".

Марко Стојчић остаје у још једном мандату у генералском кору, али сада на позицији команданта Команде за подршку умјесто Хусеина Турсуновића. Радован Илић обављаће дужност команданта Оперативне команде умјесто Драгана Вуковића. Илићеву садашњу позицију команданта Шесте пјешадијске бригаде заузеће Радован Јовић. Нови члан генералског кора је Зоран Дуновић и биће замјеник команданта у Оперативној команди задужен за операције.

Међу петорицом официра који одлазе у пензију је и Анто Јелеч, који је био начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ. Његов насљедник на тој позицији је Сенад Машовић.

Међу именованим бошњачким официрима је и неколико са сумњивом ратном биографијом. Русмир Мрковић био је командант Специјалне полицијске јединице "Ласте", док су у злогласној 7. муслиманској бригади Армије РБиХ, у чијем су саставу били и муџахедини, били Машовић као командант и Даутовић, тадашњи његов помоћник.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана