Генерал Вуковић: Нисам присуствовао састанку, нити сам видио акте о кориштењу осиромашеног уранијума

Срна
Генерал Вуковић: Нисам присуствовао састанку, нити сам видио акте о кориштењу осиромашеног уранијума

Сарајево - Генерал-мајор Оружаних снага БиХ Драган Вуковић изјавио је Срни да никада није присуствовао нити једном састанку у вези са организовањем Нато вјежбе на Мањачи код Бањалуке, као и да никада није видио акте у којима се помиње евентуално кориштење осиромашеног уранијума у овој вјежби.

"Постоје јасне процедуре како и на који начин се организује и одобрава било која вјежба у БиХ, за шта је потребна сагласност Савјета министара и Предсједништва БиХ", нагласио је генерал Вуковић.


Генерал је демантовао тврдње појединих медија који су објавили да је и он присустовао састанку на коме је разговарано о употреби осиромашеног уранијума, наглашавајући да је ријеч о "невиђеним лажима изнесеним против њега".

Вуковић је истакао да ни на каквом састанку са америчким генералом и колегама није био, нити је присуствовао било каквом састанку на коме се расправљало о теми употребе осиромашеног уранијума, као и да није за било шта "награђен од Американаца", како се то тврди у тексту.

"Мислим да је ово једна врста удара на мене и моју породицу лично, јер као човјек, професионалац, генерал, Србин и грађанин БиХ апсолутно никада не бих дозволио, нити учествовао у некој расправи о употреби уранијума или било којег другог забрањеног средства на територији Републике Српске и БиХ, а убијеђен сам да ниједан припадник Оружаних снага и Министарства одбране БиХ тако нешто не би дозволио", нагласио је он.

Он је поновио да тотална лаж употреба његовог имена у цијелом овом процесу у вези са НАТО вјежбом.

Портала "Дневник.ба" објавио је јуче да су на састанку у вези са одржавањем НАТО вјежбе током које би се користила муниција са осиромашеним уранијумом присуствовали и српски генерали из Оружаних снага БиХ Мирко Тепшић и Драган Вуковић, замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Зоран Ђерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана