Финци: БиХ би била боља да њоме управљају вјерски лидери

Срна
Финци: БиХ би била боља да њоме управљају вјерски лидери

Сарајево - Нови предсједник Међурелигијског вијећа БиХ Јакоб Финци тврди да би БиХ сигурно била боља када би вјерски лидери преузели управљање.

Он истиче да се нигдје не може пронаћи нека изјава вјерских лидера у БиХ у којој се каже: "они који нису са нама, треба да се склоне". "Покушавамо да се не мијешамо у политику. Нажалост, политика се више него што треба мијеша у рад вјерских заједница, углавном када је вријеме избора", каже Финци који је функцију предсједника Међурелигијског вијећа преузео од замјеника поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусејина Смајића.

Финци, који је и предсједник Јеврејске заједнице у БиХ, сматра да међурелигијска сарадња у БиХ може да буде образац цијелом свијету.

"Није чудо да наше Међурелигијско вијеће ужива велику пажњу и поштовање у цијелом свијету због заједничког рада на рјешавању многих проблема", рекао је Финци за "Дневни аваз". Према његовом мишљењу, рађање наде у боље сутра нешто је што може да нас покрене с мјеста.

"Боље сутра није одлазак у Њемачку, Швајцарску или неку другу земљу, него вратити се животу какав је био овдје", сматра Финци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана