Fahrudin Radončić najavio ostavke svih ministara SBB-a osim Juska

Ž. D.
Fahrudin Radončić najavio ostavke svih ministara SBB-a osim Juska

Sarajevo - Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić najavio je juče da će svi ministri iz njegove stranke na svim nivoima vlasti osim ministra komunikacija i transporta BiH Ismira Juska podnijeti ostavke.

- Jusko neće podnijeti ostavku jer procjenjujem da Denis Zvizdić do aprila naredne godine neće biti na čelu Savjeta ministara BiH, pa nema potrebe za tim. Mislite li da ne postoje snage koje će tražiti njegovu smjenu? To će se desiti - kazao je Radončić i dodao da je imao sastanak sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji ga je informisao da nema ni naznake nove koalicione većine.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da je konfliktu među strankama i krizi u koaliciji na nivoima FBiH i BiH doprinio zahtjev za reviziju presude na osnovu tužbe BiH protiv Srbije za genocid.

- Motiv za napad na mene, koji sam stajao iza pravnog tima i agenta, bio je uzdrmati SDA, srušiti koaliciju i destabilizovati prilike u zemlji. Napadnute su državne strukture, srpske stranke su bojkotovale rad institucija, a napadi Radončića traju i danas. On je jednom nogom u opoziciji, a drugom u koaliciji - kazao je Izetbegović i dodao da HDZ BiH zastupa interes SNSD-a i RS u Savjetu ministara BiH i da zajedno biraju najslabiju kariku među Bošnjacima za koalicionog partnera nakon izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana