Фахрудин Радончић најавио оставке свих министара СББ-а осим Јуска

Ж. Д.
Фахрудин Радончић најавио оставке свих министара СББ-а осим Јуска

Сарајево - Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић најавио је јуче да ће сви министри из његове странке на свим нивоима власти осим министра комуникација и транспорта БиХ Исмира Јуска поднијети оставке.

- Јуско неће поднијети оставку јер процјењујем да Денис Звиздић до априла наредне године неће бити на челу Савјета министара БиХ, па нема потребе за тим. Мислите ли да не постоје снаге које ће тражити његову смјену? То ће се десити - казао је Радончић и додао да је имао састанак са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем који га је информисао да нема ни назнаке нове коалиционе већине.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је да је конфликту међу странкама и кризи у коалицији на нивоима ФБиХ и БиХ допринио захтјев за ревизију пресуде на основу тужбе БиХ против Србије за геноцид.

- Мотив за напад на мене, који сам стајао иза правног тима и агента, био је уздрмати СДА, срушити коалицију и дестабилизовати прилике у земљи. Нападнуте су државне структуре, српске странке су бојкотовале рад институција, а напади Радончића трају и данас. Он је једном ногом у опозицији, а другом у коалицији - казао је Изетбеговић и додао да ХДЗ БиХ заступа интерес СНСД-а и РС у Савјету министара БиХ и да заједно бирају најслабију карику међу Бошњацима за коалиционог партнера након избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана