Ердоган стигао у Сарајево

Срна, klix.ba
Ердоган стигао у Сарајево

Сарајево - Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган стигао је у Сарајево гдје ће данас у дворани “Зетра” одржати предизборни скуп. Турског предсједника на сарајевском аердорому дочекао је предједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Ердоган ће у дворани “Зетра” у Сарајеву присуствовати Генералној скупштини Уније европских турских демократа /УЕТД/, којој ће, према очекивањима, присуствовати између 10.000 и 15.000 људи, међу којима је велики број турских држављана из земаља западне Европе.


Према ранијим најавама, на конгресу УЕТД учествоваће чланови из Њемачке, Аустрије, Белгије, БиХ, Данске, Финске, Француске, Холандије, Велике Британије, Шведске, Швајцарске, Италије, Мађарске, Македоније, Норвешке и Чешке.

Током ноћи и јутрос у Сарајево пристижу симпатизери Ердогана из цијеле Европе, који ће присуствовати скупу у “Зетри”. Очекује се да се на скупу, око 15.00 часова, обрате Ердоган и Изетбеговића, наводи телевизија “Н1”.

Изетбеговић је раније рекао да ће Ердоган са скупа у “Зетри” послати одређене политичке поруке, с обзиром на то да се у Турској 24. јуна одржавају пријевремени предсједнички и парламентарни избори, први послије референдума о уставним промјенама којима су проширена предсједничка овлаштења.

Ово је ће бити једини предизборни скуп Ердогана ван Турске, с обзиром на то да је његово одржавање забрањено у већини европских земаља.

Турски предсједник у Сарајево је стигао са делегацијом министара који ће с колегама из БиХ разговарати о заједничким пројектима и сарадњи.

Данас ће између осталог бити потписано и писмо намјере за изградњу аутопута Сарајево - Београд, који би требала финансирати Турска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана