Џихадлија Делић под посебном присмотром

В. З.
Џихадлија Делић под посебном присмотром

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је јуче да ће под посебним третманом безбједносних служби бити Вахидин Делић, који је на свом “Фејсбук” профилу објавио снимак у којем се муџахедини позивају на рат “када дође вријеме”.

Мектић је додао да је упознат о садржају видеа и пријетњама да ће се муџахедини поново окупити и да само чекају да им се укаже прилика да почне рат.

- Речено је да ће се одазвати одавде том рату, да ће доћи из Европе. То може да се заврши на њиховим пустим размишљањима и констатацијама - рекао је Мектић новинарима након што је “Глас Српске” јуче објавио причу о овом видео-снимку.

Према Мектићевим ријечима, Делић само покушава да створи додатне тензије, нервозу и покушава да уноси страх.

Након што је “Глас” објавио текст под називом “За џихад у БиХ спремно 10.000 муџахедина” Делић је уклонио спорни видео са свог “Фејсбука”. Умјесто тога, а као одговор на наше писање, поставио је пост са сликом изнад које је написао: “Наравно, када вакат буде дошао”.

Делић је на свом профилу 11. јануара поставио видео који слави “вакат када ће доћи рат” и позива “браћу муџахиде из Европе да се уједине и дигну када дође вријеме за џихад”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана