Džaferović kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Srna, klix.ba
Džaferović kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Sarajevo - Šefik Džaferović kandidat je Stranke demokratske akcije /SDA/ za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, odlučeno je danas na Konvenciji SDA u Sarajevu.

Džaferović je prilikom tajnog glasanja dobio 104 glasa, a drugoplasirani je bio Safet Softić koji je dobio 87 glasova, javili su federalni mediji.


Pravo glasa na sjednici imali su predsjednik SDA Bakir Izetbegović, članovi Glavnog odbora i Predsjedništva SDA, članovi Suda časti i Nadzornog odbora, članovi Predsjedništva Asocijacije mladih, članice Predsjedništva Asocijacije žena, predsjednici opštinskih, gradskih, regionalnih i kantonalnih organizacija SDA i zastupnici SDA u zakonodavnim organima BiH i njenih entiteta.

Izbor Džaferovića kao kandidata SDA za Predsjedništvo BiH uslijedio je nakon što su Denis Zvizdić i Sebija Izetbegović povukli svoja imena s liste potencijalnih kandidata.

Šefik Džaferović /61/ trenutno je na funkciji zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a u SDA obavlja funkciju potpredsjednika. Posljednje 22 godine radio je isključivo poslove koji se odnose na političke funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana