Џаферовић кандидат за бошњачког члана Предсједништва БиХ

Срна, klix.ba
Џаферовић кандидат за бошњачког члана Предсједништва БиХ

Сарајево - Шефик Џаферовић кандидат је Странке демократске акције /СДА/ за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа, одлучено је данас на Конвенцији СДА у Сарајеву.

Џаферовић је приликом тајног гласања добио 104 гласа, а другопласирани је био Сафет Софтић који је добио 87 гласова, јавили су федерални медији.


Право гласа на сједници имали су предсједник СДА Бакир Изетбеговић, чланови Главног одбора и Предсједништва СДА, чланови Суда части и Надзорног одбора, чланови Предсједништва Асоцијације младих, чланице Предсједништва Асоцијације жена, предсједници општинских, градских, регионалних и кантоналних организација СДА и заступници СДА у законодавним органима БиХ и њених ентитета.

Избор Џаферовића као кандидата СДА за Предсједништво БиХ услиједио је након што су Денис Звиздић и Себија Изетбеговић повукли своја имена с листе потенцијалних кандидата.

Шефик Џаферовић /61/ тренутно је на функцији замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а у СДА обавља функцију потпредсједника. Посљедње 22 године радио је искључиво послове који се односе на политичке функције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана