Џаферовић: Конститутивна сједница биће одржана у законском року

Срна
Џаферовић: Конститутивна сједница биће одржана у законском року

Сарајево - Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да ће конститутивна сједница новог сазива Представничког дома бити одржана у законском року, односно најкасније 6. децембра.

Џаферовић, који је на протеклим општим изборима изабран на позицију бошњачког члана Предсједништва БиХ, рекао је новинарима да му се чини да је раније Централна изборна комисија БиХ донијела одлуку да, ако неко од актуелних званичника добије дужност у новом мандату, може свој посао на старој функцији да заврши до краја.

"Међутим, пошто нисам потпуно сигуран и да не би дошло до компликација, а с обзиром да сам још члан Колегијума, овластио сам свог колегу Амира Фазлића да у моје име заврши овај посао и присуствује сједницама Колегијума", навео је Џаферовић.

Стари сазив Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није данас одредио датум одржавања конститутивне сједнице новог сазива овог дома, јер члан Колегијума Борјана Кришто није дала сагласност на приједлог да та сједница буде одржана 5. децембра, у законском року.

Предсједавајући старог сазива Представничког дома парламента БиХ Младен Босић рекао је новинарима у Сарајеву да Кришто нија дала сагласност на овај приједлог, али није ни предложила неки други датум, тако да не зна да ли је то блокада ХДЗ-а или опструкција.

Члан Колегијума Представничког дома парламента БиХ Борјана Кришто изјавила је данас да нема проблема да Џаферовић преузме функцију члана Предсједништва БиХ, будући да није посланик у парламенту БиХ, али сматра да је још рано за одржавње конститутивне сједнице овог дома, јер је 6. децембар крајњи рок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана