Duško Vukotić, predsjednik Udruženja Veterani RS : Mektić širi opasnost i netrpeljivost u BiH

S. Š.
Duško Vukotić, predsjednik Udruženja Veterani RS : Mektić širi opasnost i netrpeljivost u BiH

Banjaluka - Predsjednik Udruženja "Veterani RS" Duško Vukotić rekao je juče da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić predstavlja opasnost za BiH jer izmišljenim pričama o postojanju paravojnih formacija u Srpskoj podstiče netrpeljivost među etničkim grupama u BiH.

Mektić je u utorak na konferenciji za novinare kazao da pripadnici Udruženja "Srbska čast" čine paravojnu formaciju i da će protiv njih biti podnijet izvještaj Tužilaštvu BiH. Vukotić je odgovorio da Mektić treba da se pozabavi pitanjima ko kupuje placeve na putu Sarajevo - Trnovo i ko unosi arapski kapital u BiH.

- Osam terorističkih napada je evidentirano u BiH, a ni u jedan nisu umiješane grupe kao što su "Veterani" i "Srbska čast" - istakao je Vukotić.

Vukotić je pokazao fotografiju na kojoj su Mektić i pripadnik jedinice Armije RBiH "Crni labudovi" Zejd Dukmenić i fotografije Dukmenića u uniformi i s oružjem.

- Za razliku od "Srbske časti" Dukmenića vidite sa puškom i pištoljem. Vidi se i na jednom video-snimku kako vježba na strelištu. Mektić bilda s njim - kazao je Vukotić.

Iz Agencije za istrage i zaštitu BiH rekli su da vrše provjere u vezi sa navodima o "Srbskoj časti", a Mektić je u razgovoru sa ambasadorkom Njemačke u BiH Kristijanom Homan izrazio spremnost bezbjednosnih agencija da istraže i spriječe bilo kakav pokušaj narušavanja bezbjednosti i širenja straha u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana