Državljanin BiH i četiri Srbina uhapšeni zbog planiranja pljačke u Istanbulu

kurir.rs
Državljanin BiH i četiri Srbina uhapšeni zbog planiranja pljačke u Istanbulu

Istanbul - Jedan državljanin Bosne i Hercegovine i četiri državljanina Srbije uhapšeni su u Istanbulu zbog sumnje da su planirali veliku pljačku.

Prema pisanju turskih medija, policija je 21. februara na parkingu pronašla oružje, duge cijevi i 25 metaka, kao i četiri ručna radija.

Tada su po obilježjima na prtljagu, takođe pronađenom prilikom pretresa, identifikovane osobe koje su potom uhapšene.

"Ispitan je vlasnik privatnog parkinga na kojem je paket nađen, Hakan K. On je naveo da je parking u okviru kuće njegove supruge. Ispričao je da je čuo glasove na parkingu, otišao tamo i zatekao oružje. Međutim, on je naveo da se veoma uplašio i nije smio da prijavi policiji", prenijeli su riječi izvora iz istrage strani mediji, piše "Kurir".

On je potvrdio da oružje pripada uhapšenim srpskim državljanima koji su odsjeli u stanu nedaleko od parkinga.

"Uhapšeni Srbi ušli su u Tursku ranije u februaru, a sumnja se da su planirali veliku pljačku poslije koje bi se vratili u Srbiju. Sa Srbima je u timu bio još jedan muškarac, a ostali su identifikovani kao Danijel J., Aleksandar D., Petar S., Bojan V. i Miloš V. Oni su na saslušanju u policiji iskoristili pravo da ne iznose odbranu. Inače, na parkingu su pronađena dva čekića, računar, četiri mobilna telefona, četiri testere, dva odvijača i dva ključa koja pripadaju automobilima marke BMW", pišu mediji.

Danijel J., Aleksandar D. i Petar S. uhapšeni su u Kadikoju, dok su Bojan V. i Miloš V. pokušali da pobjegnu.

"Oni su zaustavljeni na graničnom prelazu Kapikule, dok su bježali iz Turske. Uhapšenom Hakanu K. na teret se stavlja da je bio upućen u namjere stranih državljana da izvrše pljačku. Operativni rad na ovom slučaju se i dalje nastavlja", naveli su mediji.

U konzulatu Srbije u Istanbulu rečeno je da nema nikoga ko bi mogao da kaže nešto o ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana