Други “Run and more weekend” фестивал и РМЦ Бањалучки полумаратон: Спремни за рекреацију, музику и трчање

Никола Лучић
Други “Run and more weekend” фестивал и РМЦ Бањалучки полумаратон: Спремни за рекреацију, музику и трчање

Бањалука - Све је спремно за други “Run and more weekend” фестивал и РМЦ Бањалучки полумаратон, који ће од сутра до недјеље бити одржан у Бањалуци, уз учешће између шест и седам хиљада такмичара и 43 елитна тркача.

Првог дана фестивала, између осталог, на програму су трке школараца, ЕДУ форум и спортски сајам, а трка полумаратона на распореду је у суботу од девет часова, када ће почети и такмичења на десет и пет километара.

- Све је спремно и надам се да ће доћи доста људи да испрати ову сјајну манифестацију. Битно је напоменути да су улазнице за све манифестације у петак потпуно бесплатне, док ће у суботу карта за улазак на концерт “Фреш вејва” бити десет марака - рекао је директор фестивала Горан Ћорић.

С обзиром на долазак великог броја такмичара и 20 хиљада посјетилаца, министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић нагласила је да Бањалучане очекује један од највећих догађаја ове врсте у РС.

- Вјерујемо да ће сви они који дођу као посјетиоци пронаћи неке интересантне садржаје за себе. Сви који то желе имаће прилику за учешће на централној манифестацији, полумаратонској трци, а затим и у трци задовољства, као и школској и бамбини трци за дјецу. На овај начин приближавамо спорт грађанима и анимирамо их да се баве спортом - поручила је Давидовићева.

Спортска директорица РМЦ полумаратона и бивша репрезентативка Југославије Радиславка Рачић потврдила је да влада велико интересовање за централну трку, која би требало да буде једна од најјачих у региону.

- Очекујемо долазак атлетичара из више од 30 земаља са три континента. Од такмичара који ће наступити издвајамо српске атлетичарке Оливеру Јевтић и Бојану Бјељац, сјајне кенијске тркаче, а промотор трке је репрезентативац БиХ Амел Тука. Од гостију очекујемо долазак Снежане Пајкић, Данијела Корице, као и многих других бивших атлетичара - закључила је Рачићева.

Обустава саобраћаја

Саобраћај ће бити обустављен у суботу у улици Краља Петра Првог Карађорђевића од осам до 13.30 часова, док ће поједине улице бити затваране касније како се трка буде развијала. Траса полумаратона пролазиће сљедећим улицама: улицом Олимпијских побједника, Гундулићевом, Гавре Вучковића, Мајке Југовића, Степе Степановића, Цара Лазара, Патре, Булеваром цара Душана, Јована Дучића, Српских пилота, Милана Радмана, Краља Петра Другог, Младена Стојановића, Видовданском и Книнском. У суботу од 19 часова па све до поноћи биће обустављен саобраћај у ужем центру због концерта поводом Дана града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана