Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH: Policija jača granicu pred migrantima

Glas Srpske
Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH: Policija jača granicu pred migrantima

Banjaluka - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je u petak da je ojačana granica kod Višegrada radi suzbijanja nelegalnih prelaza migranata, a da će policija RS i Brčko distrikta ojačati dio granice kod Gacka, Bileće i Trebinja.

- Nakon što je dio policije iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Agencije za istrage i zaštitu BiH upućen kao pojačanje Graničnoj policiji, zvanično sam obaviješten od Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policije Brčko distrikta da nam stavljaju određen broj policajaca na raspolaganje - naveo je Mektić na konferenciji za novinare u Banjaluci i dodao da postoji mogućnost da svi zajedno rješavaju ovu krizu.

On je podvukao da nema mogućnosti da migrantima bude dat trajni boravak ili da za tri godine dobiju državljanstvo.

  • Na nivou BiH nema propisa da to omogući, a i kad bi neko htio da takav propis donese, to se ne može uraditi bez srpskih predstavnika u Parlamentu BiH - rekao je Mektić i ponovio da nema tajnog plana za smještanje migranata u RS, te optužio predsjednika RS Milorada Dodika da migrantsku krizu koristi u političke svrhe tvrdnjama da postoji tajni plan o naseljavanju oko 11.000 migranata u Srpskoj.

Borac i Igokea

Dragan Mektić je optužio vlasti RS i SNSD za uništavanje Fudbalskog kluba Borac, navodeći da za vrijeme dok banjalučki klubovi propadaju, Košarkaškom klubu Igokea iz Aleksandrovca prebacuju velike iznose novca.

- Uništićemo mi, ne mislim fizički, Igokeu - rekao je Mektić.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik poručio je Mektiću da se bavi svojim poslom i da nije ministar sporta.

- Državni novac se ne ulijeva u Igokeu i Mektić može slobodno da istraži i da vidi da nijedna državna kompanija nije sponzor Igokee - istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana