Додик се састао са папом Фрањом

РТРС
Додик се састао са папом Фрањом

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се с папом Фрањом у Ватикану.

Пред састанак Додика и папе у средишту Рима постројена је и гарда која је дочекала српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ. У пратњи Милорада Додика је и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Састанак је трајао 45 минута, иако је обичај да састанци са поглаваром Римокатоличке цркве трају 20 минута, сазнаје РТРС.

У току је састанак Додика са државним секретаром Свете столице, кардиналом Пјетром Паролином. И тај састанак ће трајати 45 минута.

Додик је раније најавио да ће током званичне посјете Ватикану покушати да објасни папи Фрањи какве су злочине усташе учиниле Србима у Другом свјетском рату и потребу да се то тако представи у свијету.

Он је рекао да ће папу обавијестити и о планираној градњи монументалног спомен-парка јасеновачким жртвама у Доњој Градини, те да је то заједнички пројекат Српске и Србије. Током посјете ће, каже, бити разговарано о односу БиХ и Ватикана, али о дешавањима у свијету, попут терористичког напада на Новом Зеланду, јер и сам папа Фрањо снажно промовише сарадњу и мир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана