Додик: Због изношења ноторних неистина, Салкићу за 20 одсто умањена плата

Срна
Додик: Због изношења ноторних неистина, Салкићу за 20 одсто умањена плата

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је наложио доношење рјешења о утврђивању основа плате којим је потпредсједнику Српске Рамизу Салкићу умањена плата за 20 одсто, саоштено је из кабинета предсједника Републике.

У саопштењу се наводи да је одлука донесен "због Салкићевог изношења ноторних неистина које наносе немјерљиву штету угледу Републике Српске, из чијег буџета потпредсједник Салкић прима плату".


Салкић је раније данас за федералне медије рекао да предсједник Српске "ради на успостављању оружаних формација у Српској".  

Додик: Србија - најважнија земља у региону за стабилизацију и мир

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Бањалуци да је Србија најважнија земља у региону за стабилизацију и мир.
"Србија обиљежава Дан државности, дан када је добила први демократски устав, који је обиљежио у то вријеме Европу, правничку мисао и уређење земље. Србија је наша матица и наравно да је то на наки начин и наш празник", нагласио је Додик на свечаном пријему који је Генерални конзулат Србије организовао поводом обиљежавања Сретења - Дана државности Србије.

Додик је пожелио све најбоље свим грађанима Србије гдје год да живе.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да Србија и Српска обиљежавају заједничке празнике, од којих је један и Сретење - Дан државности Србије, када је донесен први устав.

"Ово је прилика да се пошаље порука да је српски народ јединствен", истакао је Чубриловић и изразио наду да ће српски народ са обје стране Дрине и убудуће заједнички обиљежавати празнике.

Чубриловић је изразио и задовољство што је генерални конзул Србије Владимир Николић организовао пријем за представнике привредног, политичког и друштвеног живота Српске и за све који желе да Србија и Српске што боље сарађују.

Николић је рекао да је у години када се обиљежава Дан државности Србије у Бањалуци општа оцјена да односи Српске и Србије никада нису били бољи, те нагласио да је велики допринос томе дао Генерални конзулат Србије у Бањалуци.

Он је изразио задовољство што је домаћин вечерашњег пријема у Бањалуци и пожелио срећан празник свим државаљанима Србије.

Пријему су присуствовали и министри у Влади Српске, представници политичких партија, те остали гости из привредног и друштвеног живота Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана