Додик: Задовољство због данашњег састанка са Путином

Срна
Додик: Задовољство због данашњег састанка са Путином

Београд - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни у Београду да му је задовољство што ће се данас састати са предсједником Русије Владимиром Путином са којим ће првенствено разговарати о сарадњи Српске и Русије.

"Свакако најважније питање јесте наставак наше сарадње и договор о одређеним пројекатима у вези са гасом, као и осталим секторима у енергетици, који се првенствено односе на нафтну индустрију, као и за производњу електричне енергије из других извора", рекао је Додик Срни у Палати Србија.

Додик каже да он и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, која ће, такође, присуствовати данашњем састанку са Путином, желе да ојачају сарадњу Русије и Српске у сектору образовања, да ће покушати да обезбиједе већи ниво културне сарадње, али и одрже висок степен размјене ставова о позицијама Српске и Русије.

Истичући да је важно што је данас у Београду као српски члан Предсједништва БиХ, Додик је нагласио да је за њега, ипак, примаран интерес Република Српска и оно што је отпочето и урађено док је био предсједник Српске.

"Свакако сматрам својом обавезом и дужношћу као српски члан Предсједништва БиХ да примарно и искључиво афирмишем интересе Републике Српске и то ћу чинити. Дакле, велико је задовољство у чињеници да овдје данас имамо састанак са Путином", рекао је Додик.

Додик је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу што је омогућио да се у оквиру посјете предсједника Путина нађе простор и вријеме и за разговор предсједника Српске и њега са Путином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана