Додик: Војска заштитила народ и створила и очувала Српску

Срна
Додик: Војска заштитила народ и створила и очувала Српску

Источно Сарајево - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, оФицирима, подоФицирима и војницима Видовдан – крсну славу Војске Републике Српске и овог пука.

Додик је нагласио да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант опстанка Републике Српске и српског народа на овим просторима.

Он је истакао да су српска војска и српски народ по традицији слободарски, увијек на страни правде, мира и слободе.

“Војска Републике Српске основана је да би се заштитио српски народ и најчасније је утицала на стварање и очување Републике Српске. На овај дан посебно треба да се присјетимо војног пута Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, кроз шта је све прошла да би одбранила територију Републике Српске”, поручио је Додик у честитки.

Додик је истакао да одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, сви ми који данас живимо у миру и слободи, с дубоким поштовањем и вјечном захвалношћу треба да његујемо сјећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо нашу Републику и оставимо у насљеђе будућим генерацијама. “Уз дубоко увјерење да ћемо и у будућности наставитии да његујемо традицију, желим вам срећну крсну славу, да је прославите свечано и достојанствено. Такође, желим вам много успјеха у даљем раду и личну и породичну срећу”, нагласио је српски члан Предсједништва Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана