Dodik: Ubistvo Ivanovića - zločinački čin i udar na stabilnost Srbije

Srna
Dodik: Ubistvo Ivanovića - zločinački čin i udar na stabilnost Srbije

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića zločinački čin koji predstavlja klasični udar na stabilnost Srbije i sjevernog dijela Kosova.

"Taj zločinački čin predstavlja klasični udar na stabilnost Srbije i sjevernog dijela Kosova, na zalaganje rukovodstva Srbije koje je dalo svoj nemjerljivi doprinos na teškom poslu izgradnje mira i povjerenja među ljudima na Kosmetu", rekao je Dodik, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik je izrazio punu podršku institucijama Srbije u pronalasku onih koji stoje iza ovog ubistva i njihovom kažnjavanju, kao i sprečavanju očiglednog pokušaja pravljenja haosa na Kosovu i Metohiji i pokušaju destabilizacije Srbije.

Predsjednik Srpske je konstatovao da je mučko ubistvo Olivera Ivanovića šokiralo i neprijatno iznenadilo sve građane Republike Srpske.

Dodik je u ime građana Srpske i lično ime izrazio najdublje saučešće porodici Olivera Ivanovića.

Dodik izrazio saučešće porodici Olivera Ivanovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Ivanović povodom ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića."Duboko nas je potresla vijest o tragičnoj smrti Olivera Ivanovića, koju su građani i cjelokupna javnost Republike Srpske primili sa velikom tugom i žalosti", naveo je Dodik u telegramu.

On je istakao da je Ivanović časno služeći svojoj državi i narodu, te obavljajući brojne visoke i odgovorne dužnosti tokom svoje karijere ostavio neizbrisiv trag u društvenom i političkom životu Kosova i Metohije i Srbije.

"U ime građana Republike Srpske i svoje ime upućujem Vam izraze najiskrenijeg saučešća povodom tragične pogibije gospodina Ivanovića", navodi se u telegramu predsjednika Srpske.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici, kada je na njega pucao, za sada, nepoznati napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana