Dodik: U FBiH sada prebrojavaju krvna zrnca tužiocu u slučaju Dudaković

Srna
Dodik: U FBiH sada prebrojavaju krvna zrnca tužiocu u slučaju Dudaković

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da su reagovanja političkih faktora u Federaciji BiH (FBiH) na hapšenje ratnog komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića dokaz duboke podjele po nacionalnoj osnovi u BiH.

"Gotovo da nije bilo nijednog glasa političkih subjekata iz FBiH koji bi mogli ili imali snage da nešto kažu u tom pogledu, osim da veličaju Atifa Dudakovića za kojeg je Tužilaštvu BiH trebalo 12 godina da ga prepozna na video-kaseti kada govori žspali sve što je srpskož", rekao je Dodik u Banjaluci. 

Prema Dodikovim riječima, bez obzira što ratni zločini ne zastarijevaju, pravda mora da dođe u trenutku koji je adekvatan. 

"Mnogi srpski zvaničnici, vojnici i političari optuženi su i osuđeni za ratne zločine u Hagu ili Sarajevu po takozvanoj komandnoj odgovornosti. Ta komandna odgovornost kao da ne postoji za druge koji su bili u takozvanoj Armiji BiH", napomenuo je predsjednik Srpske. 

Dodik je rekao da je proces protiv Nasera Orića pred Sudom BiH ozbiljna farsa pravosuđa, te da vjeruje da će se tako nešto slično pokušati i sa Dudakovićem. 

On je rekao da svi mediji u FBiH sada pišu ko je tužilac u slučaju "Dudaković", prebrojavaju joj krvna zrnca, govore da je Srpkinja i da je kćerka bivšeg srpskog logoraša. 

"Oni će sada naći motiv da napadnu tu ženu, pokušaće da je satanizuju, kao što je bio slučaj optužbi za Nasera Orića", dodao je Dodik. 

Dudakovića i još 13 pripadnika Petog korpusa takozvane Armije BiH uhapsili su juče pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH zbog sumnje da su odgovorni za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti u zapadnokrajiškim opštinama tokom 1995. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana