Додик: У ФБиХ сада пребројавају крвна зрнца тужиоцу у случају Дудаковић

Срна
Додик: У ФБиХ сада пребројавају крвна зрнца тужиоцу у случају Дудаковић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да су реаговања политичких фактора у Федерацији БиХ (ФБиХ) на хапшење ратног команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића доказ дубоке подјеле по националној основи у БиХ.

"Готово да није било ниједног гласа политичких субјеката из ФБиХ који би могли или имали снаге да нешто кажу у том погледу, осим да величају Атифа Дудаковића за којег је Тужилаштву БиХ требало 12 година да га препозна на видео-касети када говори жспали све што је српскож", рекао је Додик у Бањалуци. 

Према Додиковим ријечима, без обзира што ратни злочини не застаријевају, правда мора да дође у тренутку који је адекватан. 

"Многи српски званичници, војници и политичари оптужени су и осуђени за ратне злочине у Хагу или Сарајеву по такозваној командној одговорности. Та командна одговорност као да не постоји за друге који су били у такозваној Армији БиХ", напоменуо је предсједник Српске. 

Додик је рекао да је процес против Насера Орића пред Судом БиХ озбиљна фарса правосуђа, те да вјерује да ће се тако нешто слично покушати и са Дудаковићем. 

Он је рекао да сви медији у ФБиХ сада пишу ко је тужилац у случају "Дудаковић", пребројавају јој крвна зрнца, говоре да је Српкиња и да је кћерка бившег српског логораша. 

"Они ће сада наћи мотив да нападну ту жену, покушаће да је сатанизују, као што је био случај оптужби за Насера Орића", додао је Додик. 

Дудаковића и још 13 припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ ухапсили су јуче припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ због сумње да су одговорни за ратне злочине над цивилима српске националности у западнокрајишким општинама током 1995. године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана