Додик: Српска репрезентација у Сарајеву никад јача

Срна
Додик: Српска репрезентација у Сарајеву никад јача

Београд - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да српска репрезентација у Сарајеву никада није била јача и нагласио да ће Бањалука одређивати коју ће политику Срби водити на нивоу БиХ, а не политичко Сарајево.

Додик је рекао да власт на нивоу БиХ још није формирана јер бошњачка страна није била спремна и нема већину за коју они сматрају да је довољно стабилна.

“И они се, на неки начин, плаше да пусте нас унутра због система одлучивања и чињенице да су од пет делегата у Дому народа, који је кључни орган за доношење свих одлука, из моје партије четири”, рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а, за Телевизију “Пинк”.

Он је истакао да су, с друге стране, Срби и Хрвати направили своје политичке репрезентације у складу с Уставом и да су били спремни прије Нове године да формирају власт.

Додик је истакао да је очекивао да ће до краја марта бити формирана власт на нивоу БиХ и да је све указивало на то, појаснивши да је на нивоу БиХ немогуће да се направи коалиција него се на нивоу органа БиХ “све саставља”.

“То траје већ дуже вријеме и поприлично је заморно. Већ је то помало и досадило, на крају крајева”, рекао је Додик.

Према његовим речима, неће бити калкулација као у претходном периоду.

“До сада се калкулисало. Дођу странци, извуку једног, извуку двојицу и добијете као у претходне четири године власт која је потпуно подређена политичком Сарајеву. И сад враћамо ствар, сада је власт, Срби који долазе у Сарајево, су подређени и долазе из Бањалуке. Бањалука је та која одређује коју политику ћемо водити тамо, а не Сарајево”, рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана