Додик: Прије неће бити БиХ него што ће бити уведен један предсједник

Срна
Додик: Прије неће бити БиХ него што ће бити уведен један предсједник

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да прије неће бити БиХ, него што ће бити уведен један предсједник.

"Међународни фактор са неколико веома острашћених високих представника није успио да направи ово што сада на заласку каријере и без икакве снаге предлаже Валнетин Инцко - да уведе једног предсједника", рекао је Додик. 

Коментаришући мишљење Инцка да у БиХ треба тежити ка једном предсједнику и два замјеника, при чему би предсједник имао мандат од четири године, а након тога би могло доћи до ротације, Додик је за РТРС рекао да је то немогуће и да неће да прича о тој теми. 

"Улога међународне заједнице је да онемогући било какво насиље или сукоб, али да омогући развој политичког договора и консензуса фактора који су у томе важни, а не да они нама говоре шта је важно, а шта није. Ми то одбацујемо", истакао је предсједник Српске.

Инцко је јуче рекао да је до сада политика често била паралисана "и у будућности могло би се тежити ка једном предсједнику и два замјеника, при чему би предсједник имамо мандат од четири године, а након тога би могло доћи до ротације".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана