Додик: Позив српским функционерима да поднесу оставке

Додик: Позив српским функционерима да поднесу оставке 21.11.2018 18:28 | Срна

Бањалука- Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је функционере Републике Српске у заједничким институцијама БиХ да поднесу оставке и навео да они немају његово повјерење јер су водили политику супротну политици Српске.

“Неки од њих можда могу да остану, то ћемо тек да видимо. Они који то не ураде наћи ћемо начин да их склонимо са дужности”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он каже да не жели да спроводи никакву силу, али сматра да би подношење оставки било пристојно, с обзиром на то да је народ гласао за политику која је супротна њиховој.

“Поносан сам на чињеницу да сам на свим изборима до сада добио највећи број српских гласова од свих досадашњих чланова Предсједништва. То је потврда политици коју водим. У тој политици нема мјеста људима који су протекле четири године скрнавили Српску”, рекао је Додик.

Он је поновио да они нису његови сарадници, али ако желе то да буду мораће да се докажу.

Обавјештајно-безбједносна агенција непријатељ Србима и Српској

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ непријатељска организација према српском народу и Републици Српској, те да ће Српска успоставити властити систем одбране какав постоји у осталим земљама.

“Република Српска има право да штити своју слободу, институције, по Уставу има право на обавјештајно праћење свих који су против уставног поретка и то ћемо радити”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је најавио да ће тражити од ОБА извјештај о раду и да ће предложити закон којим ће бити промијењене многе ствари у вези са обавјештајном службом.

“Имамо непријатељску обавјештајну службу која посљедњих година није донијела ни платформу за свој рад. Предсједништво БиХ усваја платформу за рад ОБА, они ни то нису урадили, зато је било могуће да ОБА прати руководство Србије и Републике Српске”, рекао је Додик.

Он је поновио да то није обавјештајна организација којој вјерује, јер она “пакује” разне лажи и припрема црне листе.

“Они су смислили причу о паравојним формацијама и ту лаж смо годину дана морали да рушимо. Али, ту је одговорност Срба који су били тамо. Како је могуће да /руски писац Захар/ Прилепин буде стављен на списак оних којима је забрањен улазак у БиХ, како је могуће да је неко од Срба видио тај списак и није реаговао?”, упитао је Додик.

Он је подсјетио да је отета надлежност ентитета у вези са обавјештајним радом и пренесена на ниво БиХ.

“Видјели смо да је та служба у служби АИД-а и да је радила против Републике Српске, имамо право да штитимо уставни поредак Српске и то ћемо радити”, истакао је Додик.

Он је напоменуо да ће свако ко буде урушавао уставни поредак Републике Српске бити праћен и у вези са њим ће бити спровођене мјере као и у свим државама.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица