Dodik: Ostvariti što veću konekciju i saradnju sa policijom Srbije

Dodik: Ostvariti što veću konekciju i saradnju sa policijom Srbije 27.05.2018 19:38 | Srna

Beograd - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je policija Srbije garant “sigurnog dana i noći” u ovoj zemlji, što je važno i za Republiku Srpsku, koja će pokušati da napravi što veću saradnju sa policijom Srbije.

Dodik je rekao da je impresioniran onim što se moglo vidjeti na obilježavanju Dana policije u Beogradu, kojem je prisustvovao na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

“Potpuno je zanovljena i tehnički opremljena policija Srbije, koja je garant svakog uspješnog i sigurnog dana i noći u Srbiji. I nama u Republici Srpskoj, koji sarađujemo sa policijom Srbije, veoma je važno da vidimo da se ovdje ulaže, ne samo u opremu, nego i u obuku i osavremenjavanje svih metoda djelovanja savremene policije”, rekao je Dodik za medije iz Republike Srpske.

On je dodao da će i Srpska nakon ovog sagledati i svoje resurse i pokušati da napravi što veću konekciju i saradnju sa policijom Srbije.

“Nama je veoma važno da u svim mogućim segmentima maksimalno sarađujemo sa Srbijom”, rekao je Dodik.

On je zahvalio Vučiću i Vladi Srbije, svim ministrima i premijeru Srbije za direktnu pomoć koju pružaju Republici Srpskoj, pa se zahvaljujući doznačenih 10 miliona evra sada u Srpskoj realizuju mnogi projekti.

“To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što smo imali prije. To govori da je Srbija opredijeljena da sarađuje sa nama u skladu sa Dejtonskim sporazumom i svim onim savremenim dostignućima saradnje na ovom nivou. Želim da čestitam svim pripadnicima policije Srbije Dan policije”, rekao je Dodik.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica