Dodik: Neka Ivanić dokaže da nije znao za prisluškivanje

V. K.
Dodik: Neka Ivanić dokaže da nije znao za prisluškivanje

Banjaluka - Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da srpski predstavnici u vlasti na nivou BiH, umjesto da rade u korist RS, samo produkuju probleme poput prisluškivanja zvaničnika Srpske i Srbije te u slučaju “Prilepin”.

- Savez za izdaje produkuje probleme. U svakom momentu su ignorisali RS - kazao je Dodik.

On smatra da se “Savez za izdaju” ponaša u skladu sa parolom koju ima, a to je da u Sarajevu sviće, a u Srpskoj da pokušaju donijeti mrak.

- Razumijem način na koji srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posmatra pitanje prisluškivanja zvaničnika Srbije i Srpske, što radi Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH. Podsjećam da je na terasi hotela u Kozarskoj Dubici predsjednik Srbije meni i njemu pokazao radne naloge za prisluškivanje rukovodstva Srbije i Srpske. Ivanić je bio vidno uzbuđen, vidio je sve i pročitao - rekao je Dodik.

Do tog naloga se, kaže, došlo uz pomoć Srba u OBA.

- Ivanić uporno pita da li ima neki dokaz. Pa neka demantuje da mu je Vučić sve pokazao, neka kaže da nije, a ja tvrdim da jeste jer je pročitao jasno da OBA otvara operativni nalog za istraživanje rukovodstva Srbije i Srpske. Nije čudno da tajne službe svašta rade, ali jeste da se to radi protiv Srpske i Srbije i da u tome učestvuje srpski kadar, i to treba objasniti - kazao je Dodik.

Ivanić je ranije pozvao predsjednika Republike Srpske ili bilo koga drugog da iznese dokaze o navodnom prisluškivanju Dodika i od OBA. Naglasio je da je tražio od Dodika još prije dva i po mjeseca da mu dostavi bilo kakve dokaze, ali mu to, kako kaže, nikad nije dostavljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana