Dodik: Neću podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske

Agencije
Dodik: Neću podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske

Sarajevo - Aktuelni predsjednik Republike Srpske i novi srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da neće podržati moguću tužbu BIH protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora zbog gradnje Pelješkog mosta, što su najavili njegove budući kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

“Mislim da to nije produktivno za BiH i neću to podržati iako možda i imam neke razloge zbog opstrukcije Hrvatske u pogledu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške”, izjavio je Dodik u intervjuu za sarajevsku komercijalnu televiziju TV1.

Dodik je ponovio da je Komšić, koji je u Predsedništvo izabran kao hrvatski član “malo prenaglio” u svađama kako s Hrvatskom tako i sa Srbijom, a to otežava mogućnost da novo Predsjedništvo BiH profunkcioniše kao partner državama regiona.

“Komšić Hrvatskoj prijeti tužbom zbog Pelješkog mosta, a Srbiji da treba da prizna samoproglašeno Kosovo. Svakako da to umanjuje šansu za bilo kakav politički proces na regionalnoj nivou”, kazao je Dodik.

Dodik je rekao i da Komšić nije autentični predstavnik hrvatskih nacionalnih interesa u BiH, te da činjenica da hrvatske političke predstavnike izglasavaju Bošnjaci može biti opasna politička igra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana