Додик: Нећу подржати могућу тужбу БиХ против Хрватске

Агенције
Додик: Нећу подржати могућу тужбу БиХ против Хрватске

Сарајево - Актуелни предсједник Републике Српске и нови српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, изјавио је да неће подржати могућу тужбу БИХ против Хрватске Међународном суду за право мора због градње Пељешког моста, што су најавили његове будући колеге у државном врху Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

“Мислим да то није продуктивно за БиХ и нећу то подржати иако можда и имам неке разлоге због опструкције Хрватске у погледу изградње моста на Сави код Градишке”, изјавио је Додик у интервјуу за сарајевску комерцијалну телевизију ТВ1.

Додик је поновио да је Комшић, који је у Председништво изабран као хрватски члан “мало пренаглио” у свађама како с Хрватском тако и са Србијом, а то отежава могућност да ново Предсједништво БиХ профункционише као партнер државама региона.

“Комшић Хрватској пријети тужбом због Пељешког моста, а Србији да треба да призна самопроглашено Косово. Свакако да то умањује шансу за било какав политички процес на регионалној нивоу”, казао је Додик.

Додик је рекао и да Комшић није аутентични представник хрватских националних интереса у БиХ, те да чињеница да хрватске политичке представнике изгласавају Бошњаци може бити опасна политичка игра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана