Dodik: Ja stojim iza policije Republike Srpske

Srna
Dodik: Ja stojim iza policije Republike Srpske

Teslić - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da opozicija politički pokušava da iskoristi određene tužne i emotivne događaje kako bi dovela u pitanje rad policije Srpske.

"Ja stojim iza policije Republike Srpske. Ne stojim iza eventualno neodgovornih pojedinaca kojih može biti u policiji, ali to nije razlog da se udari na instituciju - policiju Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Doboju.


Predsjednik Srpske ističe da su napadi članica Saveza za promjene na pet najvažnijih institucija u Srpskoj - predsjednika, Vladu, parlament, MUP i Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ - očekivani i ranije predviđeni.

"Još prije dvije godine sam govorio o konceptu napada na pet najvažnijih institucija u Republici Srpskoj - a to su predsjednik, Vlada, parlament, MUP i RTRS i sve smo to vidjeli", rekao je Dodik.

On je ukazao na permanentne napade opozicije na funkciju predsjednika, na incidente zviždanjem i bacanjem stolica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na javne napade na rad RTRS, ističući da je "sada došao red da se napadne policija".

"To je ona policija koju smo sačuvali da nam ne uzmu i odnesu gore u Sarajevo", rekao je Dodik.

On kaže da su određeni predstavnici Saveza za promjene uspjeli da promijene svoj odnos prema Republici Srpskoj, što je, kako je naveo, obilježje njihovih promjena.

"Oni su trebali da idu u Sarajevo da predstavljaju Republiku Srpsku, a oni se vraćaju iz Sarajeva i disciplinuju i nanose štetu Srpskoj", rekao je Dodik.

SNSD čuva dostojanstvo srpskog naroda i Srpske

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je da SNSD čuva dostojanstvo srpskog naroda i Republike Srpske, te svih onih koji su živote dali za njeno stvaranje.
Na obilježavanju 20 godina od osnivanja teslićkog SNSD-a, Dodik je naglasio da ova stranka u Tesliću, kao i u drugim opštinama Srpske, može da se okrene i pokaže šta je uradila u proteklom periodu.

"Ova dvorana u kojoj se nalazimo izgrađena je na inicijativu naših aktivista. Izgrađen je put od Kotor Varoša do Teslića i mnoge druge kapitalne stvari koje se odnose na ovu opštinu", rekao je Dodik.

On je naglasio da je današnja manifestacija odlična prilika da zahvali zaslužnima na dosadašnjoj upornosti i srčanom radu na promociji ideja SNSD-a, koja je politika državotvornosti Republike Srpske i koja baštini i čuva mir.

"SNSD je ponosna i dostojanstvene politička partija koja sa obrazom može da izađe pred ovaj narod i pokaže svoje rezultate", istakao je Dodik.

On je naveo da će predstavljanje kandidata za predsjednika Vlade biti u skladu sa unaprijed utvrđenim rokovima i da će sa koalicionim partnerima dogovarati ko su najbolji kandidati.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić očekuje da će ova partija ostvariti pobjedu na svim nivoima vlasti u Srpskoj i BiH.

Današnjoj manifestaciji povodom obilježavanja 20 godina od osnivanja teslićkog SNSD-a, prisustvovala je i potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, predstavnici koalicionih stranaka u Tesliću, načelnici opština Stanari i Prnjavor, te predstavnici Univerzitetsko-kliničkog centra iz Banjaluke.

Tokom manifestacije uručena je zahvalnica Ivki Ristić, prvom poslaniku SNSD-a iz Teslića u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Zahvalnice su uručene i prvim teslićkim odbornicima iz reda ove stranke Savi Kasapoviću, Bošku Jotanoviću, Nikoli Vukoviću i Vojislavu Dujakoviću.

Za 20 godina rada nagrada je uručena tehničkom sekretaru Slobodanki Nunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana