Додик: Ја стојим иза полиције Републике Српске

Срна
Додик: Ја стојим иза полиције Републике Српске

Теслић - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да опозиција политички покушава да искористи одређене тужне и емотивне догађаје како би довела у питање рад полиције Српске.

"Ја стојим иза полиције Републике Српске. Не стојим иза евентуално неодговорних појединаца којих може бити у полицији, али то није разлог да се удари на институцију - полицију Републике Српске", рекао је Додик новинарима у Добоју.


Предсједник Српске истиче да су напади чланица Савеза за промјене на пет најважнијих институција у Српској - предсједника, Владу, парламент, МУП и Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/ - очекивани и раније предвиђени.

"Још прије двије године сам говорио о концепту напада на пет најважнијих институција у Републици Српској - а то су предсједник, Влада, парламент, МУП и РТРС и све смо то видјели", рекао је Додик.

Он је указао на перманентне нападе опозиције на функцију предсједника, на инциденте звиждањем и бацањем столица у Народној скупштини Републике Српске и на јавне нападе на рад РТРС, истичући да је "сада дошао ред да се нападне полиција".

"То је она полиција коју смо сачували да нам не узму и однесу горе у Сарајево", рекао је Додик.

Он каже да су одређени представници Савеза за промјене успјели да промијене свој однос према Републици Српској, што је, како је навео, обиљежје њихових промјена.

"Они су требали да иду у Сарајево да представљају Републику Српску, а они се враћају из Сарајева и дисциплинују и наносе штету Српској", рекао је Додик.

СНСД чува достојанство српског народа и Српске

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик изјавио је да СНСД чува достојанство српског народа и Републике Српске, те свих оних који су животе дали за њено стварање.
На обиљежавању 20 година од оснивања теслићког СНСД-а, Додик је нагласио да ова странка у Теслићу, као и у другим општинама Српске, може да се окрене и покаже шта је урадила у протеклом периоду.

"Ова дворана у којој се налазимо изграђена је на иницијативу наших активиста. Изграђен је пут од Котор Вароша до Теслића и многе друге капиталне ствари које се односе на ову општину", рекао је Додик.

Он је нагласио да је данашња манифестација одлична прилика да захвали заслужнима на досадашњој упорности и срчаном раду на промоцији идеја СНСД-а, која је политика државотворности Републике Српске и која баштини и чува мир.

"СНСД је поносна и достојанствене политичка партија која са образом може да изађе пред овај народ и покаже своје резултате", истакао је Додик.

Он је навео да ће представљање кандидата за предсједника Владе бити у складу са унапријед утврђеним роковима и да ће са коалиционим партнерима договарати ко су најбољи кандидати.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић очекује да ће ова партија остварити побједу на свим нивоима власти у Српској и БиХ.

Данашњој манифестацији поводом обиљежавања 20 година од оснивања теслићког СНСД-а, присуствовала је и потпредсједник странке Жељка Цвијановић, представници коалиционих странака у Теслићу, начелници општина Станари и Прњавор, те представници Универзитетско-клиничког центра из Бањалуке.

Током манифестације уручена је захвалница Ивки Ристић, првом посланику СНСД-а из Теслића у Народној скупштини Републике Српске. Захвалнице су уручене и првим теслићким одборницима из реда ове странке Сави Касаповићу, Бошку Јотановићу, Николи Вуковићу и Војиславу Дујаковићу.

За 20 година рада награда је уручена техничком секретару Слободанки Нунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана