Додик: Имаћемо свог кандидата за предсједника српске

Срна
Додик: Имаћемо свог кандидата за предсједника српске

Бањалука - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је ће ова странка имати свог кандидата за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима, те да је о томе потребно усаглашавање са коалиционим партнерима.

Додик је нагласио да би у другој половини наредне седмице требало да буде организован састанак са коалиционим партнерима, те да се за то чека повратак предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића са службеног пута из Кине.


"Мислим да смо сви рано кренули у ту врсту приче. Ми желимо у оквиру патриотског блока, који ће окупити све политичке партије које то желе и које се боре за Републику Српску наспрам босанског блока који чине СДС, ПДП и НДП, водити политику договора око заједничког кандидата", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да ће већина тих партија на нивоу Републике Српске имати своје посебне листе, али да се покушава за Представнички дом парламента БиХ договорити једна листа.

"То је листа која може да обезбиједи десет посланичких мандата и да са становишта одлучивања у БиХ не будемо зависни од воље Сарајева него да имамо аутентичну вољу", поручио је Додик.  

Република Српска није имала никакве користи од ДКП мреже

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Српска није имала никакве користи од дипломатско-конзуларне мреже /ДКП/БиХ, те да у њеном значајном дијелу има непријатељске структуре.
Додик је навео да се то јасно могло видјети недавно у Москви, када се амбасадор БиХ у Русији Мустафа Мујезиновић фотографисао са групом студената истичући ратну заставу такозване Републике БиХ.

"Чињеница је да дио средстава за ДКП мрежу, па и за амбасадора у Русији, обезбјеђује Република Српска, а од тога ништа не добија", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је додао да људи који руководе ДКП мрежом апсолутно нису радили свој посао, већ су се препустили инерцији.

"Није довољно да неко каже да ће покренути захтјев за смјену тог амбасадора, него га треба смијенити или не бити тамо у заједничким институцијама. То је начин рада, а не да се стално понижава Република Српска", поручио је Додик.

Према Додиковим, ријечима, каква је БиХ таква је и њена ДКП мрежа.
 

Предсједник Републике Срспке Милорад Додик изјавио је да је задовољан ефектима лобирања у САД, те да је допринос лобиста веома значајан у заустављању ригидног понашања високих представника у БиХ.
Додик је истакао да је Српска сматрала да треба да уради оно што раде и друге земље и компаније.

"У најгорим временима за Републику Српску, када је америчко присуство овдје било веома снажно и одлучивало о одређеним стварима, Српска је изненада или неочекивано исклизнула у смислу заустављања сталног ревидирања њене надлежности, за што је био значајан и допринос лобиста", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана