Doboj: Složene kockice na kandidatskim listama

RTRS
Doboj: Složene kockice na kandidatskim listama

Doboj - Složene su kockice na kandidatskim listama stranaka za oktobarske izbore u dobojskoj regiji. Pred birače će ljekari, privrednici, predsjednici stranaka, ali i načelnici opština.

Dok jedni računaju na provjerena imena iz svijeta politike, drugi donose osvježenja i nova lica.

Novo ime u dobojskom SNSD-u, ljekar Aleksandar Subotić iz Doboja, predvodi kandidatsku listu za NSRS. Na listi je i njegov kolega po struci Zoran Blagojević iz Petrova, ali i aktuelni poslanici Jasna Lukić iz Doboja i Goran Jerinić iz Stanara.

“Htjeli smo da uvedemo mlađeg čovjeka, koji ima određeno iskustvo, ima rejting među biračima. Očekujem tri mandata da osvojimo i mislim da mi to i možemo”, navodi Uroš Gostić, predsjednik GO SNSD-a Doboj.

Vojin Mitrović iz Bijeljine, nosilac je liste SNSD-a za NSRS. Na toj listi je odbornica Sanja Vulić iz Doboja, ali i aktuelni ministar zdravlja Dragan Bogdanić iz Teslića.

U SDS-u kažu da očekuju dva poslanička mjesta u Parlamentu Srpske, ali i siguran prolaz nosioca liste za PS BiH, aktuelnog gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića.

Nosilac liste za NS je zamjenik gradonačelnika Nebojša Marić, a u trku za poslanika će i nekoliko aktuelnih odbornika ove stranke.

“Glavni adut ako prođem u NSRS je Doboj. Nemam šta da lupam glavu i razmišljam o Trebinju, Prijedoru i nekim drugim opštinama”, istakao je Nebojša Marić, nosilac liste SDS-a za NSRS iz Izborne jedinice 5.

Po jedan poslanički mandat u NSRS očekuju iz DNS-a i SP. DNS će da predvodi aktuelni poslanik Slavko Gligorić, a aduti Socijalista su Srđan Todorović iz Doboja i Dragutin Škrebić iz Teslića. Nosilac poslaničke liste SP za Parlament BiH je načelnik Pelagićeva Simo Stakić.

“Očekujemo da sigurno pređemo šest hiljada glasova za NSRS. Trudićemo se da i za Parlament BiH rezultat bude sličan”, rekao je Vedran Gligorić, predsjednik IO GO Socijalističke partije u Doboju.

Slične ambicije imaju i manje, ali i tek formirane stranke, a konačnu riječ imaće glasači u oktobru. Izbornoj jedinici 5 za Narodnu skupštinu pripada šest, a Izbornoj jedinici dva za PS BiH tri poslanička mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana