Добој: Сложене коцкице на кандидатским листама

РТРС
Добој: Сложене коцкице на кандидатским листама

Добој - Сложене су коцкице на кандидатским листама странака за октобарске изборе у добојској регији. Пред бираче ће љекари, привредници, предсједници странака, али и начелници општина.

Док једни рачунају на провјерена имена из свијета политике, други доносе освјежења и нова лица.

Ново име у добојском СНСД-у, љекар Александар Суботић из Добоја, предводи кандидатску листу за НСРС. На листи је и његов колега по струци Зоран Благојевић из Петрова, али и актуелни посланици Јасна Лукић из Добоја и Горан Јеринић из Станара.

“Хтјели смо да уведемо млађег човјека, који има одређено искуство, има рејтинг међу бирачима. Очекујем три мандата да освојимо и мислим да ми то и можемо”, наводи Урош Гостић, предсједник ГО СНСД-а Добој.

Војин Митровић из Бијељине, носилац је листе СНСД-а за НСРС. На тој листи је одборница Сања Вулић из Добоја, али и актуелни министар здравља Драган Богданић из Теслића.

У СДС-у кажу да очекују два посланичка мјеста у Парламенту Српске, али и сигуран пролаз носиоца листе за ПС БиХ, актуелног градоначелника Добоја Обрена Петровића.

Носилац листе за НС је замјеник градоначелника Небојша Марић, а у трку за посланика ће и неколико актуелних одборника ове странке.

“Главни адут ако прођем у НСРС је Добој. Немам шта да лупам главу и размишљам о Требињу, Приједору и неким другим општинама”, истакао је Небојша Марић, носилац листе СДС-а за НСРС из Изборне јединице 5.

По један посланички мандат у НСРС очекују из ДНС-а и СП. ДНС ће да предводи актуелни посланик Славко Глигорић, а адути Социјалиста су Срђан Тодоровић из Добоја и Драгутин Шкребић из Теслића. Носилац посланичке листе СП за Парламент БиХ је начелник Пелагићева Симо Стакић.

“Очекујемо да сигурно пређемо шест хиљада гласова за НСРС. Трудићемо се да и за Парламент БиХ резултат буде сличан”, рекао је Ведран Глигорић, предсједник ИО ГО Социјалистичке партије у Добоју.

Сличне амбиције имају и мање, али и тек формиране странке, а коначну ријеч имаће гласачи у октобру. Изборној јединици 5 за Народну скупштину припада шест, а Изборној јединици два за ПС БиХ три посланичка мандата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана