Ђокић: Срби У БиХ имају јасан идентитет

Срна
Ђокић: Срби У БиХ имају јасан идентитет

Бањалука - Предсједник СП Петар Ђокић оцијенио је да је изјава предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића у којој је Србе назвао “босанским” провокација, од које Звиздић, али и сви други, треба да одустану.

“Ми нисмо ни босански ни херцеговачки, него Срби који живе на просторима БиХ. Ми смо Срби који овдје имају јасан идентитет и историјско трајање као аутохтони народ, што неки други нису, те као такве желимо и други да нас поштују”, рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Она сматра да Звиздић, али и сви други, треба да одустану од провокација, па и увреда, као што је ова.

“То им не допуштамо, нити смо се било када са њима усагласили да могу тако дефинисати нас и улогу и позицију српског народа на просторима у БиХ”, рекао је Ђокић.

Он је додао да никада ријечима или поступцима није дјеловао тако да би увриједио некога.

“Напротив, поштујем оно што је идентитет бошњачког муслиманског народа у БиХ и оно што су тренутно односи у БиХ, засновани на Дејтонском споразуму. Очекујем да то поштује и Звиздић и чланови његове партије”, рекао је Ђокић.

Говорећи о посебној сједници Народне скупштине Српске на којој би требало да буде разматрано поништавање извјештаја о Сребреници, усвојеног прије 14 година, Ђокић је рекао да ће СП са коалиционим партнерима ове седмице разговарати о том питању.

“Желим да то буде усаглашен став како се не би догодило нешто слично ономе што била активност у вези са Анкетним одбором у Народној скупштини, који и није требало да се оснује”, рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да је потребно сваку сљедећу расправу процијенити шта је њен крајњи циљ, те шта су ефекти таквих расправа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана